Veelgestelde vragen

Hieronder vind je de antwoorden op een aantal vragen die wij vaker binnenkrijgen. Heb je een andere vraag, of is het antwoord niet duidelijk, neem dan gerust contact met ons op.

Inschrijving

Soms komt de bevestigingsmail van je inschrijving in de spam-map, of erger nog, komt deze helemaal niet binnen. Dat ligt niet altijd aan de site, maar het gebeurd geregeld dat het verkeerde mailadres ingevuld wordt en de bevestigingsmail naar een niet bestaand adres gestuurd wordt. In principe mag je er van uit gaan dat als het bedrag is afgeschreven van je rekening, de inschrijving bij ons binnen is. Twijfel je toch, neem dan contact met ons op.
Op dit moment is het (nog) niet mogelijk om je inschrijving zelf aan te passen. Neem contact op met de organisatie en geef aan wat er verkeerd staat in je inschrijving en hoe je dit wilt corrigeren. Wij zullen dit zo snel mogelijk voor je aanpassen. Het kan zijn dat je medaille al ingepakt is of je certificaat geprint is. We zullen dit altijd even melden. Het wisselen van medailles is vaak nog mogelijk op vrijdagavond. En je kunt altijd een blanco certificaat bij ons krijgen, zodat je deze zelf kunt voorzien van de juiste tekst.
Je kunt je tot en met de eerste wandeldag (tot 20.00 uur) inschrijven via je school. Ga naar het juiste formulier om je in te schrijven. Er is een apart tarief als je je tijdig inschrijft. Het formulier geeft altijd de juiste prijs aan. Heb je je ingeschreven via de school, dan haal je je medaille op bij de school, ook als je je laat hebt ingeschreven. Schrijf je je na de eerste wandeldag in, dan haal je de medaille af bij het Infopunt.
Ja dat kan. Je bestelt dan een dagmedaille.
Per wandelaar printen we een certificaat en willen we een aantal gegevens weten (bijvoorbeeld school en klas) om het certificaat en de medaille op de juiste plaats te krijgen. Er zijn eigenlijk geen goede formulieren die dit kunnen regelen én betalingen af kunnen handelen.

Wandelen

Alle routes starten en eindigen iedere avond vanaf het Henri Dunantplein. Je kunt iedere dag starten tussen 17.45 en 18.10 uur. Het moment mag je zelf kiezen. Je kunt niet eerder starten, omdat er dan nog geen begeleiding is van verkeersregelaars. Houdt er rekening mee dat je uiterlijk 20.30 uur weer terug bent. Loop je een lange route, maar ben je geen snelle wandelaar, start dan echt op tijd!
Met bijna 1000 wandelaars gebeurd er altijd wel wat. Je bent je kind kwijt, er is een EHBO geval of een ander probleem met de route. De organisatie is tijdens de tocht bereikbaar op 06-13 94 47 65, zowel telefonisch als via Whatsapp.
Iedere ochtend rond 8.00 uur publiceren wij de route van de betreffende avond op onze website. Je kunt hem daar downloaden, opslaan of printen.
Om het milieu te sparen, printen we geen routes meer. De ervaring leert dat mensen vaak met elkaar meelopen/achter elkaar aan lopen en dat veel routes ongebruikt blijven. Je kunt er uiteraard voor kiezen om de route zelf wel te printen, als je liever op papier loopt dan vanaf je mobiel. Heb je zelf geen printer, dan kun je bijvoorbeeld bij de bibliotheek tegen betaling printen.
Bij het aanvragen van de vergunning, leggen we de routes voor aan de gemeente, inclusief de plaatsen waar we een oversteker neer willen zetten. De gemeente toetst of zij dit verantwoord vinden. Overstekers volgen jaarlijks vooraf een (on-line) training. En veel overstekers zijn zeer ervaren en werken al jaren mee aan de Avond4daagse. Uiteindelijk blijf je zelf verantwoordelijk voor je veiligheid. Dat is ook de reden waarom wandelaars van de basisschool leeftijd altijd onder begeleiding lopen. Blijf dus ook altijd je verstand gebruiken tijdens het wandelen.
Bij voorkeur wandel je vier avonden, daarom heet het een Avond4daagse. Maar kun je een keer niet lopen, dan is dat geen probleem. Op dit moment is het zo dat we, ongeacht het aantal keren dat je gelopen hebt, altijd een medaille geven als je je hebt ingeschreven. Er zijn ouders die in de dagen voor de Avond4daagse al een ‘inhaalrondje’ lopen met hun kinderen als ze weten dat ze een dag niet kunnen lopen. Op dit moment stellen we daar (nog) geen routes voor beschikbaar.
Er zijn weer stempelposten. Dit is geen controlepost, want ook zonder al je stempels krijg je een medaille. Veel jonge wandelaars vinden het leuk om te stempelen, vandaar dat we de stempelposten dit jaar hebben toegevoegd.

Medaille

Heb je je aangemeld via een school of andere organisatie, dan ontvang je je medaille op het eindpunt bij de betreffende school of organisatie. Heb je je aangemeld als individuele inschrijving of als last-minute inschrijving (na de eerste wandeldag), dan haal je je medaille op bij het informatiepunt van de Avond4daagse.
Heb je je aangemeld via een school, informeer dan bij jouw school waar de medaille gebleven is. Heb je je individueel ingeschreven en je medaille niet opgehaald, dan kan deze eventueel nagestuurd worden. Hiervoor wordt € 5,- porto- en afhandeling kosten in rekening gebracht die vooraf voldaan moeten worden.
Heb je een andere medaille ontvangen dan op je aanmelding staat? Dat kan gebeuren, als we 1000 medailles uitzoeken, dan wordt er wel eens een foutje gemaakt. Kom op vrijdag naar het informatiepunt van de Avond4daagse om hem te ruilen voor de goede medaille. Ook als je zelf de verkeerde medaille hebt aangevraagd, kunnen we je vaak nog verder helpen.